joi, 30 aprilie 2015

Techirghiolul Gorjului: Statiunea Sacelu


...Cand ne gandim la ceva sau la cineva, ne amintim starea pe care am trait-o in apropierea acelui ceva sau cineva. Daca am trait-o. Daca urmeaza sa o traim, conteaza atitudinea pe care o avem in timpul ramas: putem astepta avand bucurie, curiozitate, nerabdare...

...Daca ati fost la Baile Sacelu, cu siguranta va veti bucura in timp de frumoase amintiri, iar daca urmeaza sa mergeti aici intr-o vacanta, noi va spunem: ,,Zambetul si bucuria sa nu va lipseasca! Ati ales un loc minunat!’'
La cazare, o varianta ar putea fi Vila Tatarascu 2* - formata din 4 camere cu grup sanitar propriu, TV si dus. Bucate alese, bucatar priceput, gazda de poveste!

In tariful 735 lei/ persoana aveti incluse 6 nopti cazare cu pensiune completa si tratament 3 proceduri/zi timp de 5 zile la baza de tratament.

Intrarea la strand se plateste separat: 5 lei/copil si 10 lei/adult.

Mai multe informatii si rezervari la Agentia Gorj Turism
 – nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77.

luni, 6 aprilie 2015

Vacanta in Romania

Inca mai sunt hoteluri pe litoralul romanesc la care puteti profita de reduceri pana la 15.04.2015!

...Iar la capitolul ,,Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?'' - sa reflectam putin la ce inseamna suflet romanesc: a trai romaneste si a iubi romaneste!

Va dorim sa pastrati mereu ,,sufletul romanesc'' - neatins de rau, pur, alb, imbracat in lumina pe care o elogiau poetii nostri de veacuri!

Veti vedea ca ,,frumusetile patriei'' de care ne vorbeau ei sunt intr-adevar o comoara pentru vizitatori!

...Iar daca doriti sa rezervati o vacanta in Romania, bineinteles ca Agentia Gorj Turism
- nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77 - este partenerul de incredere!

sâmbătă, 28 martie 2015

Oferte Balneo

Profitati de tarife reduse pentru pachetele cu tratament in extrasezon!

De la 330 lei/persoana beneficiati de 6 nopti cazare cu mic dejun si 5 zile tratament sau de la 710 lei/persoana aveti 9 nopti cazare cu masa bonuri valorice sau meniu fix si 7 zile tratament.

Sunati la Agentia Gorj Turism pentru mai multe detalii - nr. tel. 0253 22 74 35;
0745 30 44 77.

marți, 10 martie 2015

Oferta Litoralul pentru toti in statiunile Costinesti, Saturn, Venus

Daca alegeti o vacanta la Oferta ,,litoralul pentru toti'', aveti atasate cateva variante in statiunile Costinesti, Saturn si Venus.
Mai multe informatii si rezervari la Agentia Gorj Turism - nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77.

Oferta ,,Litoralul pentru Toti'' in statiunile Mamaia si Eforie Nord

 Va invitam sa petreceti o vacanta economica pe litoralul romanesc! Mai multe informatii si rezervari la Agentia Gorj Turism - nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77.

marți, 3 martie 2015

Vacanta ca in povestile lui Creanga

Daca alegeti o vacanta la Complex Ceres din Bala - Judetul Mehedinti, veti fi impresionati de naturaletea peisajului <<rupt>> parca din povestile lui Creanga. Cu tarife pornind de la 523 lei/pachet/persoana puteti petrece 5 zile cu masa pensiune completa si tratament 4 proceduri/zi si apa sulfuroasa uz extern/intern. Mai multe informatii si rezervari la Agentia Gorj Turism - nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77.

luni, 23 februarie 2015

Visul nostru

…Oare ce se aude cand nu se mai aude nimic?
Linistea… e atat de <<asurzitoare>> uneori, iar alteori atat de placuta… Ca unele lucruri din viata asta pe care uneori le uram, alteori le iubim.
Dar Romania?...
Batrana noastra tara care de atata timp are strigatul <<mut>>… Ar vrea sa ne spuna ce o doare, dar cine mai sta sa o asculte?...
Dar, cum speranta moare ultima – speram ca Romania sa renasca ! Fiii ei, intorsi acasa de peste mari si tari… sa le placa ce vor gasi aici, pastrat si muncit de cei care au ramas… Si intr-un final fericit… strigatul <<mut>> sa devina doar o chemare plina de bucurie, acasa!...

P.S.: De Dragobete uram tuturor turistilor Gorj Turism sa nu piarda niciodata Nadejdea, Credinta si… Dragostea!

miercuri, 18 februarie 2015

CIRCUIT MARAMURES

Ziua 1: Targu Jiu –Lainici – Petrosani (Muzeul Mineritului) - Alba Iulia (Cetate, Catedrala) – Cluj Napoca (Ansamblul Monumental Matia Corvin, Catedrala Neamului) – Gherla – Sapanta (Cimitirul Vesel, Manastirea de pe granite Peri) – cazare 1 noapte
Ziua 2: Sighetul Marmatiei (Muzeul Memorialul Durerii) – Ocna Sugatag – Barsana (Manastire) – 1 noapte cazare
Ziua 3: Ieud –Tg-Mures - Sighisoara (Piata Cetatii, Turnul cu ceas) – 1 noapte cazare
Ziua 4: Sibiu (Dumbrava Sibiului, Muzeul Brukenthal) – Rm. Valcea (Casa lui Anton Pann, Parcul Central) – Targu Jiu
Tarife: La 40 platitori = 328 lei/pers; La 47 = 310 lei/pers; La 48= 309 lei/pers; La 50= 307 lei/persoana.
Muzeul Mineritului – Petrosani
Binecunoscutul Muzeu al mineritului din Petroşani a fost înfiinţat în baza Deciziei Sfatului Popular al Regiunii Hunedoara cu numărul 750 din 4 august 1961.
Primul sediu al muzeului a fost pe strada Ion Creangă la nr.1 într-o casă situată pe suprafaţa actualului Parc Central, peste drum de Casa de Cultură . Anul 1966 aduce mutarea muzeului în actualul sediu.
Sapanta: Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.
Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de majoritatea culturilor popoarelor, care consideră moartea ca un eveniment foarte solemn. S-a făcut ipoteza că asta provine din cultura dacilor, care considerau moartea ca un eveniment vesel. În anul 1935, la sugestia preotului greco-catolic Grigore Rițiu, care era și profesor de română și latină, Stan Ioan Pătraș a realizat partea verticală a crucilor ceva mai lat, cu loc pentru epitaf. Din 1935 datează primul epitaf, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică și o atracție turistică.
Sighetul Marmatiei
Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei
Fondatori Ana Blandiana şi Romulus Rusan
Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei este realizat şi administrat de Fundaţia Academia Civică.
Cea mai mare victorie a comunismului - o victorie relevată dramatic abia după 1989 - a fost crearea omului fără memorie, a omului nou cu creierul spălat, care nu trebuie să-şi amintească nici ce a fost, nici ce a avut, nici ce a făcut înainte de comunism.
Realizarea Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei este o formă de contracarare a acestei victorii, un mijloc de resuscitare a memoriei colective.
Format din Muzeul de la Sighet şi din Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului, cu sediul în Bucureşti, precum şi organizator al Şcolii de Vară, Memorialul este o instituţie a Memoriei, unică în felul ei prin faptul că este în acelaşi timp institut de cercetare, de muzeografie şi de învăţământ.
La întrebarea "Poate fi reînvăţată memoria?", Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din România este un convingător răspuns afirmativ.
Casa Elie Wiesel
Elie (Eliezer) Wiesel (n. 30 septembrie 1928, Sighetu Marmației) este un scriitor și ziarist în limbile franceză, engleză, idiș și ebraică, eseist și filosof umanist, activist în domeniul drepturilor omului, evreu american supraviețuitor al Holocaustului. În anul 1986 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace. În anul 1996 a fost numit membru al Academiei Americane de Artă şi Literatură, iar din anul 2001 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.
A publicat 57 de cărți - cea mai celebră fiind «Noaptea», o descriere autobiografică despre viața în lagărele de exterminare naziste.
Cimitirul Saracilor – Sighetul Marmatiei
Cimitir situat la ieșirea din Sighetul Marmației, la mai puțin de 50 de metri de frontiera româno-ucraineană. A funcționat pe parcursul secolului XX ca loc de înmormântare pentru persoanele fără adapost, a persoanelor sărace, etc. pe cheltuiala primăriei. Dupa 1940 aici au fost îngropați cei pe care îi executau trupele hortyste. Între 1950 și 1954 în acest loc au fost îngropați fie individual, fie în gropi comune, deținuții politici de la infernala inchisoare de exterminare din Sighet (locația actuală a Memorialului Victimelor Comunismului). Printre cei îngropați aici se numară marele om de stat Iuliu Maniu, sau istoricul Gheorghe Brătianu, alături de alți fruntași politici ai României interbelice. Azi acest loc este inclus în memorialul Victimelor Comunismului. Deoarece a funcționat ca cimitir al săracilor și ca loc de înmormantare pentru victimele represiunii hortyste este imposibil de marcat locul exact unde au fost ingropați fruntașii politici. Nimeni nu a reușit să identifice până azi rămășițele pământești ale acestora.
..................................................................................................................................................................................
Informatii si rezervari la Agentia Gorj Travel - nr. tel. 0253 224 320;
0723 38 73 73

marți, 17 februarie 2015

Invitatie in ,,Saptamana lui Brancusi''



   In  Saptamana lui Brancusi, de Luni - 16.02.2015 pana Duminica – 22.02.2015 va invitam sa vizitati…

Manastirea Tismana si Hobita (Casa Memoriala Constantin Brancusi)! 

1 noapte de cazare cu mic dejun la Tismana  poate fi 60 lei/persoana, iar la Tg-Jiu – 60, 80, 100 sau 120 lei/persoana (*depinde de hotel si de numarul de nopti).
Turism si Gastronomie! Alegeti sa petreceti zile minunate in… << Gorjul Istoric si Pitoresc>>!
Mai multe informatii si rezervari la Agentia Gorj Turism – nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77.

sâmbătă, 14 februarie 2015

Excursie ,,Itinerarii Dobrogene''



,,Si totusi...’’ - Delta Dunarii!
Am plans cand n-am stiut/  Ca un necaz mai mic/ Ma ferea de un necaz mai mare...      Si totusi... acum... Zambesc !
A  fost  un  timp in viata  mea/    Cand inaltam spre  Cer un gand/   Doar la nevoie…    Si totusi... acum... Cred !
Am ales ades Calatoria/ Spre suflet – bucurie,/ Am ales munte, mare…                          Si totusi...acum aleg, poate din nou... Delta Dunarii !

Agentia Gorj Turism va prezinta urmatoarele variante pentru excursia Itinerarii Dobrogene -  Delta Dunarii :                
Programul excursiei  - Varianta Confort
Ziua 1, 22.10.2015:   ora 18,00 Tg-Jiu  -  Manastirea Bistrita-  se calatoreste noaptea ;  Dimineata   se viziteaza   Muzeul  Ecoturistic Delta Dunarii- unde  se afla  si ,,Marul de Aur ’’ primit  pentru  Delta Dunarii -Manastirea Saon - Manastirea Cocos - Cripta Martirilor de la Niculitel - Manastirea Celic Dere – Tulcea
Ziua 2, 23.10.2015 : cazare la Pensiune 3* in Tulcea.Timp liber – Promenada pe faleza Dunarii
Ziua 3, 24.10.2015: Plimbare cu vaporasul  + pranz pe vas de  agrement. Dupa ce venim din plimbarea pe Dunare  turistii au progran  liber.Pot vedea  Catredala Sfantul  Nicolare, Buserica Sf. Gheorghe,  Monumentul Eroilor de la  1877 (cazare la Pensiune 3* in Tulcea) 
Ziua 4, 25.10.2015: ora 5,30 Tulcea – Constanta – Mamaia – Biserica Sf. Mina de pe Lacul Siutghiol din Mamaia  – plimbare in zona    Cazinoului – Catedrala Constantin  si Elena din Constanta  – Manastirea Sf. Maria – Techirghiol - Manastirea Cernica - Tg-Jiu
Perioada : 22 – 25.10.2015  Grup : 18 persoane; Tarif  Varianta Confort: 550 lei/pers.
Servicii incluse : transport microbuz + cazare 2 nopti la Pensiune 3*  - Tulcea + plimbare cu vaporasul pe Dunare+ 1 Masa de pranz pe vapor

Programul excursiei  - Varianta Economic
Transport  pe acelasi traseu de mai sus, aceeasi perioada +   2 nopti cazare la Internat Liceu in Tulcea sau Manastire
Tarif Varianta Economic : 350 lei/pers ; Servicii incluse : transport microbuz + cazare 2 nopti la Internat Liceu- Tulcea sau Manastire


Mai multe informatii si rezervari la Agentia Gorj Turism - nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77 (Cosmote); www.gorjtourism.ro

Vacanta ta la munte...



Va invitam Primavara acasa la Horea, Closca si Crisan, in Albacul istoric! Zona este o pledoarie pentru autentic, original, inedit, fabulos! Strangeti cele mai frumoase amintiri intr-o calatorie de neuitat alaturi de cei mai dragi dintre cei dragi! Alegeti sa petreceti Dragobetele in zona Albac – Vidra – Arieseni – Sugag – Rimetea – Garda: in Tara Motilor! Cazarea incepe de la 50, 70, 80, … 100  lei/persoana/noapte  cu mic dejun inclus si difera functie de: Pensiune, de numar de personae (individual sau grupuri), de numarul de zile pe care le are sejurul. 

Informatii suplimentare la Agentia Gorj Turism – nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77 (Cosmote)
www.gorjtourism.ro





vineri, 13 februarie 2015

In dar de Ziua Indragostitilor...



In dar de Ziua Indragostitilor: profitati de oferta ,,Litoralul pentru toti’’!
Marea Neagra, la tarmul romanesc este incantatoare in orice anotimp -  nu doar pentru ca este a noastra! Asadar, cu 396 lei sau cu 470 lei sau …   puteti petrece 2 persoane 6 nopti cu 7 zile pe Litoralul Romaniei. Cu aceste promotii agentiile de turism din Romania inchid si deschid sezonul estival. Tarifele sunt de promovare! Primul venit – primul servit! Locurile sunt limitate!

Mai multe informatii si rezervari la Agentia Gorj Turism – nr. tel. 0253 22 74 35; 0745 30 44 77; www.gorjtourism.ro