vineri, 30 octombrie 2020

Statiunea Amara

      Amara este un oras situat in judetul Ialomita, in sud - estul Romaniei, in estul Campiei Romane, pe malul lacului Amara, la distanta de 9 km de Slobozia, cu un climat continental de stepa, cu veri calduroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este de 10.3°C. Precipitatiile sunt reduse, iar umiditatea medie anuala ajunge la 63%. Iarna, predomina vanturile din nord-est.

Statiunea Amara este recomandata pentru tratamentul bolilor reumatice degenetative (spondiloza, artroza, poliartroza), a bolilor reumatice inflamatorii (reumatismul inflamator), bolile ginecologice (mertosalpingita cronica, insuficienta ovariana, sterilitate secundara) dar si a disfunctiilor asociate (dermatologice, endocrine). Statiunea Amara dispune de facilitati pentru bai calde in cazi si piscine cu apa din lac, bai calde cu namol si aplicari cu namol, plaja de pe malul lacului si aplicari de namol rece si bai in lac.
Amara a atras atentia lui P. Poni, caruia i se datoreaza primele analize chimice ale apei lacului, in 1887. In 1896, la 4 ani dupa ce autoritatile judetene au decis sa infiinteze un serviciu al bailor, insarcinat cu exploatarea instalatiilor de bai calde, Amara este folosita amplu de populatie, sezonier.
 Lacul Amara, cu o lungime de 4 km si o latime ce variaza intre 200 si 800 m, este alimentat cu ape de siroire care spala eflorescentele produse la suprafata rocilor din Campia Romana de catre apele subterane incarcate de saruri (predominant sulfati si cloruri). Sulfatul de magneziu si sulfatul de sodium, dizolvate in mare cantitate in apa lacului, ii dau gustul foarte amar care mascheaza gustul sau sarat.
Namolul sapropelic este negru (in contact cu aerul devenind cenusiu), unsuros, sarat si are un miros foarte puternic de hidrogen sulfurat. El contine 41% saruri anorganice, 39 % substante organice si 20 % apa.
Obiective turistice din statiune si din imprejurimi
  • parc dendrologic
  • Muzeul Judetean din Slobozia (colectii de arheologie, arta plastica, istorie, arta populara);
  • Muzeul Agriculturii - Slobozia;
  • Centrul Cultural "Ionel Perlea" - Slobozia,
  • Biserica "Sfintii Voievozi" (fosta manastire construita in 1628) - Slobozia;
  • Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial - Slobozia;
  • Manastirea din comuna Balaciu, ctitorita de domnitorul Dimitrie Ghica II
  • Piscul Crasani (vestigii geto-dacice din sec. IV I.H.)
  • Muzeul satesc de etnografie din comuna Ion Roata
Tipuri de proceduri:
•  bai calde cu namol
•  impachetari cu namol
•  aplicatii de cataplasme cu namol rece
•  cure interne cu ape minerale
•  electroterapie si hidroterapie
•  aerohelioterapie
•  aplicatii de cataplasme cu namol rece
•  cure interne cu ape minerale
•  electroterapie si hidroterapie
•  aerohelioterapie
 
Contraindicatii:
•   tuberculoza pulmonara evolutiva
•  afectiuni cardiovasculare
•  stari de neliniste si insomnii provocate de nevroza
•  boala Basedow
•  astm
 
Cazari:

HOTEL EVER GREEN ****

In perioada: 01.11-31.12.2020

1 CAMERA DUBLA SUPERIOARA cu mic dejun, pentru 2 adulti  - Tarif: 300 lei/zi
1 CAMERA DUBLA cu mic dejun, 2 adulti  - Tarif 200 lei/zi
1 CAMERA DUBLA TWIN cu mic dejun, 2 adulti  - Tarif 200 lei/zi

 

Relatii si rezervari - Agentia Gorj Turism - Zona Garii
Telefon : ; 0745 30 44 77; 0723 387373

joi, 29 octombrie 2020

IZVOARELE CARE ZAMISLESC LOCUL TAMADUITOR: STATIUNEA BAILE GOVORA

Istorie

Cu peste o sută de ani în urmă, stațiunea Băile Govora era locul cu cel mai curat aer din Europa, iar oamenii veneau aici să își trateze afecțiuni respiratorii, boli de piele și reumatism. Marile voci ale României au venit la Băile Govora pentru tratament. Primele descrieri amanuntite ale izvoarelor de la Govora dateaza din anul 1881 cand se descopera izvoare cu miros de pacura si petrol care rasar din margini de vai, cu paduri in mai multe culori de jur imprejur.
Fiind în perioada de dezvoltare a stațiunilor balneare din întreaga Europă, statul român a decis să dezvolte stabilimente pentru sănătatea oamenilor. Astfel a fost construit din lemn, primul stabiliment de băi, împreună cu alte trei hoteluri. 1910 este anul în care statul român a decis să concesioneze pentru 49 de ani zăcămintele de la Călimănești și de la Govora societății Govora Călimănești, al cărui capital majoritar aparținea familiei Brătianu.
Acesta a fost momentul dezvoltării Băilor Govora. Toata protipendada Bucurestilor si Europei se afla la Govora la bai, devenind de "bon ton" sa te afli aici in vacanta de cura. Efectul terapeutic al apelor minerale devine din ce mai cunoscut si cautat.

Prezent

Staţiunea Băile Govora este situată în judeţul Vâlcea, în zona depresionară subcarpatică din nord-estul Olteniei la o distanţă de 20 km. de Rm. Vâlcea, pe o derivaţie a şoselei către Horezu şi Tg. Jiu, în apropiere de Transalpina, pe valea pârâului Hinţa, la o altitudine de 330 – 380 m, într-o zonă de un farmec deosebit, cu dealuri împădurite cu fag, brad, stejar, molid şi salcâm, în suprafață de 370 ha.
Înființată în baza legii pentru exploatarea stațiunilor balneare ale statului promulgată prin DECRET REGAL ÎN 1909, Societatea Govora - Călimănești a avut un rol covârșitor în dezvoltarea Stațiunii Băile Govora, atât din punct de vedere turistic cât și edilitar. Prin amenajări de izvoare, drumuri, fântâni cu apă, poteci, construirea de vile și hoteluri, sanatoriul militar, terasamente, societatea a ajuns la apogeul dezvoltării ei din punct de vedere economic, o parte importantă din beneficiile obținute investindu-le în dezvoltarea stațiunii dovedind că fără aportul acesteia, localitatea Băile Govora nu ar fi reușit să evolueze în perioada interbelică până în prezent. Astăzi, Societatea Băile Govora SA deține un hotel unic de 4 stele, clădire de patrimoniu - Hotel Palace, un hotel cochet de 3 stele - Hotel Belvedere și un hotel de 2 stele - Hotel Parc. Băile Govora este atestată ca stațiune balneara de interes național şi european. Vegetaţia naturală dă pitorescul şi nota de particularitate a staţiunii, ceea ce face să fie căutată tot timpul anului de foarte mulţi turişti din ţară şi străinătate.

Hotel Palace ****

Parcul balnear din Govora, cel mai mare parc balnear din România cu o suprafață de aprox. 20 ha și alei cu o lungime totală de 5-6 km, a fost proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard în anul 1930, și este unic prin arhitectura sa specifică începutului secolului al XX – lea. Monument istoric proiectat de arhitectul francez Ernest Dornaud și construit de inginerii N.I. Brătescu și A. Puklicky în perioada 1910–1914, hotelul Palace de 4*, este situat în centru parcului din Băile Govora și are o capacitate de 245 locuri de cazare, repartizate pe 5 etaje astfel: 5 apartamente, 108 camere duble și 19 camere single printre care și spații special amenajate pentru persoane cu dizabilități. Hotelul are restaurant cu capacitate de 176 locuri, bar de zi cu 40 locuri, terasă de vară cu 100 locuri, boutique cu artizanat handmade, centru balnear propriu, centru SPA deschis și pentru turiști care nu sunt cazați în hotel, piscină exterioară de vară, loc de joacă pentru copii (exterior) și parcare proprie cu 80 locuri.

Hotel Belvedere ***

Renovat în anul 2005, astăzi hotelul Belvedere de 3* are o capacitate de 76 locuri de cazare repartizate pe 3 etaje astfel: 3 apartamente, 1 garsonieră, 17 camere twin și 17 camere matrimoniale. Toate camerele sunt dotate cu TV, cablu, măsuță de lucru, minibar, telefon, internet, baie proprie cu produse de îngrijire, feon și prosoape. Restaurantul hotelului are capacitate de 94 locuri, terasa de vară oferă 64 locuri, barul de zi 20 locuri; deasemeni hotelul are lift, parcare proprie gratuită, curte interioară, foișor și loc de joacă pentru copii. Baza de tratament proprie a hotelului dispune de cabinete medicale BFT pentru electroterapie, magnetoterapie, inhaloterapie, hidroterapie și kinetoterapie. Sala de conferință oferă 80 locuri și este dotată cu ecran de proiecție, videoproiector, birotică și acces la internet.

Hotel Parc **

Situat aproape de centrul oraşului, hotelul Parc de 2* are o capacitate de cazare de 176 locuri repartizate pe 5 etaje în 88 camere twin dotate cu TV, cablu, masuță de serviciu, baie proprie cu produse de îngrijire și prosoape. Restaurantul are capacitate de servire de 160 locuri, barul de zi – 20 locuri, terasa de vară oferă 60 locuri, deasemeni 2 lift-uri, servicii de internet în zona publică și parcare. Baza de tratament proprie a hotelului este cea mai mare baza balneo din Băile Govora. Dispune de cabinete medicale BFT, cabinete pentru electroterapie, magnetoterapie, inhaloterapie, hidroterapie, termoterapie, kinetoterapie și poate asigura tratament de prevenție și recuperare pentru 400 persoane/zi care pot veni la tratament în regim hotelier sau ambulatoriu (turiști din afara hotelului). 

 HOTEL OLTENIA ***

OFERTA TRATAMENT SI OFERTA ODIHNA

In perioada: 01.11-15.12.2020

1 camera pentru 2 adulti cazare 5 nopti/6 zile - Tarif: 1500 lei
1 garsoniera pentru 2 adulti cazare 5 nopti cu 6 zile - Tarif 1600 lei

Pachetul cuprinde:

  • cazare
  • pensiune completa meniu fix/ fisa cont 50 lei/zi

·         HOTEL BELVEDERE ***

In perioada: 01.11-20.12.2020

PACHET 5 NOPTI /6 ZILE
Camera dubla cu mic dejun - 930 lei/sejur
Camera dubla cu demipensiune - 1580 lei/sejur

·         HOTEL PALACE ****

OFERTA "IMUNIZARE BALNEARA DE TOAMNA"

In perioada: 01.11-20.12.2020

Tarif:1969 lei

Pachetul cuprinde:

  • 5 nopti cazare cu mic dejun inclus tva si taxa locala;
  • demipensiune (pranz sau cina cu meniufix - prestabilit)/persoana adulta;
  • examinare medicala de specialitate
  • 5 zile cu cura balneo (3 proceduri + 1 procedura BONUS/zi/pers)
  • Acces SPA(piscina, Jacuzzi, sauna umeda si sauna cu infrarosu, hammam, kneipp);
  • Parcare

Oferta este valabila cu intrare in ziua de duminica

·         HOTEL PARC **

In perioada:01.11-20.12.2020

1 camera pentru 2 adulti cazare 5 nopti/6 zile cu mic dejun inclus- Tarif: 784 lei
1 camera pentru 2 adulti cazare 5 nopti/6 zile cu demipensiune- Tarif: 11844 lei

 

miercuri, 28 octombrie 2020

PLIMBARE CU MOCANITA LA COVASNA

Mocanita, folosita initial pentru transportul de lemne din padurile din regiune, inconjoara localitatile Comandau si Covasna pe o portiune de cale ferata intre Planul Inclinat si gara din Covasna, de unde mocanita isi ia numele. Astazi, scopul unic al mocanitei din Covasna sunt plimbarile de agrement pentru turistii din zona. Aceasta a fost reinaugurata pe 12 aprilie 2014 si urmeaza un program bine stabilit pe un traseu ce porneste din dreptul Hotelului Clermont, Voinesti si ajunge pana la Planul Inclinat fara a-l mai urca datorita conditiilor proaste ale drumului. Mocanita de la Covasna poate transporta pana la 50 de persoane pe acest traseu.

Va puteti caza in Covasna la:

·         HOTEL CLERMONT *****

Tarif: Standard room - 2 nopti cazare 790 lei

·         HOTEL CAPRIOARA ****

Tarif:Standard room - 2 nopti cazare 1150 lei

·         HOTEL MONTE CERVO ****

Tarif:Standard room - 2 nopti cazare 800 lei

Descoperă Sovata

Stațiunea Sovata are un farmec aparte. Admirați pădurile naturale, Lacul Ursu unic și clădirile istorice. Bucurați-vă de proximitatea față de băile termale a punctelor de interes bine cunoscute, precum mina de sare Praid sau Castelul lui Dracula din Sighișoara, pentru a planifica excursii și drumeții. Veți fi plăcut surprinși de frumusețea locurilor pe care le puteți vedea. Stațiune cu sezon permanent, Sovata a fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine stațiune balneară. Este înconjurată de dealurile Cireșelu (912 m), Capela (720 m), Bechiș (1.079 m), Dealul Mic și Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și mesteceni. Stațiunea are o clima subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5°C) și ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie anuală este de 7,6°C, iar media anuală a precipitațiilor este de 750 mm. Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare - de la 40 la 250 gr/litru) și sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20°C la suprafață, 30-40°C la adâncimea de 1 m și 40-60°C la adâncimea de 1,5 m.
Biserica Ortodoxă "Schimbarea La Faţă" Sovata Biserica a fost edificată între anii 1931 - 1932 de către antreprenorul Kinger din Reghin şi de meşterii Vadas Ioan şi Duca Ludovic din Sovata. Interiorul este pictat în tehnica tempera de către pictorul Aurel Ciupe în 1936. La intrare pe faţadă este pictată icoana hramului "Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos". Biserica "Schimbarea la Faţă" aparţine credincioşilor din Parohia Ortodoxă Sovata. De pe itinerarul turistilor aflati in vacanta la Sovata nu trebuie sa lipseasca vizitele la Biserica Schimbarea la fata si bisericile catolice din Odorheiul Secuiesc si la Muntele de Sare, inedit prin vegetatia crescuta chiar prin muntele de sare. Biserica cu hramul Schimbarea la fata este o biserica din lemn, construita intre anii 1931-1932. Interiorul a fost pictat in tehnica tempera in vara anului 1934. Cele mai reprezentative picturi sunt Iisus la doisprezece ani in templu, intrarea in Ierusalim, Iisus la fantana lui Iacov. Iconostasul este sculptat in lemn de tei, iar la intrare, in partea exterioara este pictata icoana cu hramul bisericii Schimbarea la fata. Biserica Schimbarea la Fata este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.
Lacul Ursu Sovata Lacul Ursu din statiunea Sovata, este cel mai mare lac heliotermic din lume, unic in Europa. Lacul Ursu s-a format in perioada 1875-1880, in urma prabusirilor si alunecarilor de teren care au blocat paraiele Toplita si Auriu, are 46.000 mp, o adancime de 18 m, iar apa acestuia este recomandata pentru tratarea afectiunilor ginecologice, ale aparatului locomotor, afectiunilor cardiovasculare, digestive si endocrine, precum si pentru tratarea starilor posttraumatice. Dupa folosire, namolul pentru impachetari este aruncat inapoi in lac, pentru ca, astfel, in scurt timp, isi reface proprietatile. Medicii spun ca, din cercetari, reiese ca mai exista resurse de namol pentru inca 70 de ani. Temperatura inregistreaza vara un salt pana la 32-34 grade Celsius la o adancime intre 1,5 si 2,5 m, iar de la 5-6 m, temperatura se pastreaza de 21-26 grade Celsius tot timpul anului. Primul document care aminteste de Sovata ca loc de cura este o scrisoare din anul 1597 a lui Mihail Kornis, prin care acesta pune in evidenta efectele terapeutice ale apei sarate.
Drumul Sării Sovata Sovata Traseul eco-didactic al Sării s-a creat pentru prezentarea valorilor specifice lacurilor şi munţilor de sare, a habitatelor în mediul umed. Valea sării este un loc aparte în cadrul zonei protejate. Densitatea valorilor şi diversitatea lor a impus crearea unei poteci tematice în această zonă. Ea porneşte de pe malul lacului Ursu, după ce urcă o pantă accentuată ajunge la lacul Șerpilor, un loc mlăştinos cu apă dulce, cu fl oră şi faună specifi că. De aici se ajunge la lacul Mierlei cu apă sărată şi cadru natural neatins. Traseul continuă către muntele de sare cu albine şi plante care trăiesc numai în acest loc. În partea sudică a traseului, se deschide valea, cu întinse suprafeţe sărate, brăzdate de cursuri de apă şi bălţi sărate cu nămol. De aici traseul se întoarce către nord-est şi parcurge malul estic al văii Sării, ajungând la lacul Aluniş şi pe malul lacului Ursu. Traseul este foarte variat, dar fără dificultăţi majore de parcurgere.
Centrul De Echitaţie Amenus Sovata Centrul de echitație a fost deschis în anul 2015. Cei care ajung aici pe lângă călărit pot încerca și tirul cu arcul. Specialiștii se ocupă de cei care vor să învețe să călărească, dar oferă hipoterapie, mângâierea animalelor, dezvoltarea mobilității și există inclusiv posibilități de campare. Pe suprafața de 3,5 hectare trăiesc 8 cai, dintre care un ponei, doi mânji și un cal pentru caleașca din fermă. Pentru călărit sunt folosiți 4 cai. Pentru călărit sunt așteptați copiii sau adulții îmbrăcați în haine comode, și pantofi tari. Casca este asigurată de centrul de echitație. Să nu uităm nici de cai, 1-2 mere, sau morcovi ajuta la legarea prieteniei. La centrul de echitație cel mai simplu se ajunge din stațiunea Sovata. Se poate merge cu mașină, chiar și cu microbuz pe strada Cerbului, până la finalul străzii. Acolo se văd deja indicatoarele, nu se poate rătăci.
Mocăniţa Sovata Mocăniţa „Sovata”, sau locomotiva cu aburi pentru linie îngustă seria 764052, face parte din lotul de 10 locomotive construite în anul 1949, la fabrica Chrzanow Polonia, din care două au ajuns în România, fiind conservate până în anul 2011, în depoul Sibiu. Mocăniţa funcţionează cu cărbune si lemn de esenţă tare. Garnitura de tren are 4 vagoane tip gondolă. Toate vagoanele au o lungime cuprinsă între 11 şi 12 metri. Unul dintre vagoane a fost construit 1953, iar două în anii 1985 şi 1991. Viteza maximă a mocăniţei este de 35km/h, iar autonomia este de 30 km. Mocanita din Sovata este un tren condus de o locomotiva cu aburi care circula pe o linie feroviara ingusta, intr-o regiune montana pitoreasca, strabatand o distanta de aproximativ 14 km intre Statiunea Sovata si localitatea Campul Cetatii. Mocanita din Sovata face parte dintr-un lot de locomotive construite la o fabrica din Polonia in anul 1949. Aceasta functioneaza cu carbune sau cu lemn de esenta tare, avand un rezervor de apa cu o capacitate de 3 metri cubi si un rezervor de combustibil cu o capacitate de 3 tone. Mocanita are o capacitate totala de 90 de locuri distribuite in trei vagoane, dintre care doua sunt inchise, si au fost construite in anii 1985 si 1991, iar unul este deschis, de tip gondola, construit in anul 1953. Dupa o absenta de aproximativ 14 ani din cauza suspendarii transportului feroviar pe aceasta linie, mocanita a fost reabilitata in anul 2003 si a fost deschisa din nou in anul 2011 in scop turistic. Pe vremuri, acest mic trenulet era folosit pentru transportul lemnului sau al sarii. In prezent acesta este utilizat pentru agrement. Mocanita este pusa la dispozitia vizitatorilor, desfasurand mai multe trasee de zi. Plecarile se fac din Statiunea Sovata, de la Gara Mica a orasului pana la gara din Campu Cetatii. Ajunsi aici, turistii pot zabovi si asupra acestor meleaguri, bucurandu-se de peisajele naturale traditionale. Se pot vizita in Campul Cetatii: Biserica Romano-Catolica, ridicata in secolul al XV-lea sau ruinele Cetatii Vityal, ce dateaza din secolele XIV-XVI. Circuland cu o viteza maxima de 35 km/h, mocanita mureseana valorifica potentialul turistic al zonei, oferind o calatorie incantatoare turistilor care aleg sa parcurga acest traseu printre padurile minunate din zona Sovatei. O calatorie dus-intors dureaza in jur de o ora si jumatate, incantand ochii turistilor datorita peisajelor montane superbe. Momentan este deschis doar acest mic tronson, insa in viitorul apropiat se doreste a se continua traseul pana in orasul Targu Mures.
HOTEL ALUNIS 2*
Tarif 2 nopti cazare cu demipensiune 320 lei/camera dubla
Tarif 2 nopti cazare cu pensiune completa 360 lei/camera dubla
HOTEL BRADET ENSANA 4****
Tarif Camera dubla de luxe, 2 nopti cazare cu mic dejun -1040 lei/cam/sej
Tarif Camera DBL standard,2 nopti cazare cu mic dejun – 840 lei/cam/sej

HOTEL URSINA ENSANA 3***
Camera DBL standard, 2 nopti cazare cu mic dejun – 700 lei/cam/sej

marți, 27 octombrie 2020

Sibiu... ,,Perla regasita''...

Sibiu este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume din Transilvania, Romania.


Este  format din localitățile componente Paltinis si Sibiu (reședința). Sibiul este un important centru cultural și economic, cu o populație de 147.245 locuitori conform recensamantului din 2011.


Stațiunea de iarnă Păltiniș se află la 37 km distanță de centrul municipiului, iar Lacul Balea se află la aproximativ 75 km distanță de oraș.

_____________.........................................

Va puteti caza in Sibiu la:

·         Hotel Hilton *****

·         Hotel Ramada Sibiu ****

·         Hotel Casa Luxemburg ***

·         Hotel Libra ****

·         Hotel Continental Forum ****

·         Hotel Casa Moraru ****

·         Hotel Ibis Sibiu ***

·         Hotel Împăratul Romanilor ***

·         Hotel Parc ***

·         Hotel Silva****

·         Hotel Am Ring***

·         Hotel Ana ***

·         Hotel Roberts ****

·         Hotel Golden Tulip Ana Tower ****

·         Casa Ivan***

·         Hotel Class***

Tarifele pornesc de la 240 lei/camera/noapte si variaza functie de perioada, de nr. de persoane  si de  nr. de camere ocupat.

……………………………………………………………………………………Removed Hyperlink



luni, 19 octombrie 2020

Citatul Zilei

,,Sanatatea este o Comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea.'' (Hippocrate)

BAILE OLANESTI - Perla statiunilor valcene

 



 Descriere statiune: Staţiunea Băile Olăneşti, perlă a staţiunilor vâlcene este situată în N – E Olteniei, jud.Vâlcea în depresiunea Getică de la poalele Carpaţilor Meridionali la o distanţă de 18 km de Rm. Vâlcea, de o parte si de alta a raului Olanesti, afluent al Oltului, la o altitudine de 450 m într-o zonă colinară cu păduri de foioase, având un climat sedativ de cruţare şi bogate resurse hidrominerale.             

Zestrea staţiunii Băile Olăneşti constă în îmbinarea în mod armonios a mai multor factori naturali de cură, şi anume: factorul climatic, relieful variat şi peisagistica şi factorul hidromineral. Bioclimatul sedativ – indiferent (de cruţare) este benefic, atât pentru vârstnici, cât şi pentru cei cu tare organice (bolnavi).Factorul hidromineral constă în cele peste 35 surse hidrominerale (30 izvoare şi 5 sonde), acestea dând posibilitatea tratării la Olăneşti a unei palete  largi de afecţiuni. Caracteristicile fizico – chimice ale surselor hidrominerale din staţiune o dă prezenţa hidrogenului sulfurat, atribuind acestor izvoare calitatea de ape sulfuroase mixte cu o mineralizare foarte variată: oligominerale, hipotone, izotone, hipertone, mezotermale.

Climat : continental, cu ierni blande si veri racoroase. Temperatura medie anuala este de 9 grade celsius. Vanturile sunt slabe, iar nebulozitatea este scazuta.

Factori naturali de cura: Ape minerale sulfuroase, clorurate, slab iodurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene, unele oligominerale (izv. Nr. 11, 12, 24), altele hipotone (izv. Nr. 5, 7, 8, 9, 10, 14) sau izotone (izv. Nr. 3, 19) – provenite din izvoare naturale; acestea sunt recomandate in cura interna; amplasament: izv. Nr. 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 - in Pavilionul I, pe valea Tisei; izv. Nr. 7, 15, 16, 19 - in Pavilionul II, pe malul drept al Paraului Olanesti; izv. Nr. 3, 5, 24, 30 - in Pavilioane proprii; ape minerale hipertone, sulfuroase, clorurate, sodice – provenite din foraje; acestea sunt recomandate in cura externa. Bioclimat sedativ indiferent (de crutare), caracterizat prin solicitarea foarte slaba a Sistemului Nervos Central si Vegetativ, precum si a glandelor cu secretie interna, favorizand o rapida aclimatizare a curantilor ce vin la tratament. 

Atractii turistice: Mănăstirile din Nordul Olteniei – Turnu: manastirea Dintr-un Lemn,  Bistrita, Turnu (1776), Stanisoara, Cornetu, Govora, Bistriţa, Arnota din Costeşti ctitorită în anul 1663 de Domnitorul Matei Basarab; Peştera Liliecilor, Peştera Polovragi, Peştera Muierii; centrul de olărit de la Horezu, defileul Oltului :Turnu Rosu – Cozia ; Ramnicu Valcea (muzee), Muzeul Satului Valcean din Bujoreni, drumetii in Muntii Capatanii si Masivul Buila-Vanturarita, cheile Bistritei valcene.

Indicatii terapeutice:  

Afectiuni digestive: (esofagite, gastrite cronice hipoacide si hiperacide, duodenite cronice, ulcer cronic, enterocolopatii cronice nespecifice, stomac operat); afecţiuni renale şi ale căilor urinare (litiază renală neoperată sau operată, litiaza căilor urinare, pielonefrită cronică, glomerulonefrita cronică, cistită cronică); afecţiuni cronice ale ficatului şi căilor biliare : dischinezie biliară,colecistită cronică necalculoasă sau calculoasă (cu calculi nemobilizabili), tulburări după ficat operat (colecistoctemie), hepatită cronică stabilizată, pancreatită cronică; afecţiuni respiratorii (rinosinuzite cronice alergice, bronşita cronică astmatiformă, astm bronşic alergic, noxe profesionale, stări după pneumopatii microbiene netuberculoase sau virolice, bronşite cronice, traheobronşite cronice, bronsectazie); afecţiuni metabolice şi de nutriţie (diabet zaharat, dislipidemii, hiperuricemii, gută, obezitate); afecţiuni dermatologice (psoriazis, ihtioze incipiente, keratodermii eczeme cronice, neurodermite, dermatite seboreice, acnee, piodermite); afecţiuni alergice de diferite etiologii (alimentare, medicamentoase bacteriologice) şi cu manifestări diferite (respiratorii, digestive, cutanate: urticarii cronice, prurituri, dermite alergice de contact, eczeme profesionale); boli profesionale ( intoxicaţii cu metale grele: Pb, Hg, As);  afecţiuni cardiovasculare (hipertensiune arterială stadiul 1 si stadiul ½, arteropatii periferice); afecţiuni asociate (afecţiuni reumatismale degenerative, afecţiuni reumatismale abarticulare, stări posttraumatice, osteoporoză, boli ale sistemului nervos periferic, pareze, paralizii, nevroză astenică); afecţiuni endocrine; afecţiuni ginecologice cronice.

Contraindicatii: Afectiunile acute sau afectiunile cronice in stadiul de acutizare; Bolile infecto-contagioase; Bolile venerice,in perioada de contagiozitate; Starile casectice; Tumorile maligne; Hemoragiile repetate de orice natura; Sarcina incepand cu luna a-III-a ; Tulburarile psihice,epilepsie,narcomaniile,alcolismul cronic, toxicomaniile; Bolile sangelui si ale organelor hemato poetice ; Bolile parazitare.

...................................................................................................................................................

In Baile Olanesti va puteti caza la Hotelul Tisa, Olanesti, President, Stogu, Parang, Vila Florilor, Pensiunea Izvoare, Maria, ... si altele.

La tarife pornind de la 640 lei/persoana aveti 6 nopti cazare, masa pensiune completa (dieta) si tratament inclusiv cura de ape.

Rezervari la Agentia Gorj Turism - 0253 22 74 35; 0745 30 44 77 si pentru super-urgente: 0723 38 73 73.



joi, 8 octombrie 2020

Citatul Zilei

 Am inteles ca un om poate avea totul neavand nimic si nimic avand totul. (Mihai Eminescu)

Vacanta la Sighisoara!

 ...Si daca v-ati hotarat la Sighisoara ca destinatie de vacanta in luna octombrie sau noiembrie ce urmeaza - va recomandam Hotel Poenita 3* care va asteapta pentru a va oferi o cazare placuta la preturi foarte accesibile!

Astfel, pentru un sejur de 5 nopti cazare cu mic dejun platiti 1075 lei/ camera dubla pentru 2 persoane sau 750 lei/camera dubla doar cazare.


Rezervari la Agentia Gorj Turism - 0253 22 74 35; 0745 30 44 77 si pentru super-urgente 0723 38 73 73.

Citatul Zilei

Un optimist este cineva care s-a suit in copac ca sa nu-l prinda leul, dar se bucura de peisaj. (Walter Winchell)

REVELION LA HOTEL ALPIN 4* DIN POIANA BRASOV


 REZERVARI... LA AGENTIA GORJ TURISM: 0253 22 74 35; 0745 30 44 77 

SI PENTRU SUPER-URGENTE: 0723 38 73 73.

VA ASTEPTAM CU DRAG!

miercuri, 7 octombrie 2020

Citatul Zilei

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume. (Gabriel Jose Garcia Marquez)

Din ,,Planul de Vacanta''...

 ...Si pentru ca Baile Herculane isi gasesc originile undeva, departe in vremuri, pentru ca romanii sunt cei care le-au valorizat in primele decenii si pentru ca statiunea a  cunoscut treptat o evolutie ascendenta din punct de vedere al notorietatii si aprecierii proprietatilor curative, va prezentam, pe scurt, cateva detalii despre aceasta. Daca nu ati vizitat Baile Herculane inca, poate veti vizita cu familia, cu prietenii sau veti petrece candva un sejur tamaduitor de neuitat!


P.S.: poate nu acum... inca traim vremuri <<de cernere>>, dar putem privi, inca, increzatori spre Viitor!

.......................................................................................................................................


BAILE HERCULANE

Descriere statiune: Staţiune milenară menţionată sub denumirea „Ad aquas Herculis sacras ad Mediam”. Statiunea Baile-Herculane este integrata în Parcul National Valea Cernei-Domogled, si are o pozitie deosebit de pitoreasca. Asezarea ei atractiva pe fascinanta vale a Cernei, la o altidudine de 160 m, pe aceeasi paralela cu Nisa si Venetia, îi confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene. Originea Bailor Herculane se întinde pe o durata de aproape doua milenii. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n.  În perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Împresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi în Dacia le-au închinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Amplasament geografic:

Staţiunea este situată în partea de sud-vest a României, la 8 km distanţa de graniţa cu judeţul Mehedinţi şi doar 25 de km de frontiera cu Serbia pe superba vale impadurita a raului Cerna, fiind descoperita si folosita de romani incepand din 105-107 d. Hr.

Climat: de tip depresionar, cu influente mediteraneene, temperatura medie 10,5° C. 

Factori naturali de cura: ape minerale izotermale şi hipertermale 


Climat: de tip depresionar, cu influente mediteraneene, temperatura medie 10,5 grade celsius.

Factori naturali de cura:ape minerale izotermale şi hipertermale (38-60°C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compoziţii chimice: sulfuroase, clorurate, calcice, sodice;  clorurate, sodice, calcice; oligominerale. Ionizarea negativa a aerului atinge in anumite zone peste 200 de ioni negativi pe cmc., ceea ce face sa creasca rezistenate generala a organismului si favorizeaza circulatia sanguina.

Atractii turistice:Statiunea Semenic (40 km. de Resita) renumita pentru pârtii de schi, sporturi de iarna; Muzeul Dunarii din Moldova Noua, Muzeul Locomotivelor cu Abur în aer liber, Casa Memoriala General Dragalina din Caransebes; Excursii in Muntii Semenicului, Valea Cernei si Cheile Cernei; Orasul Drobeta Turnu Severin (Podul lui Traian, Muzeul Portile de Fier); excursie cu vaporul pe Dunare, orasul Targu Jiu; Manastirea Tismana; complexul Carstic Ponoare, statuia lui Hercule din bronz, baile Imperiale Romane, Baile Imperiale Austriece, gara Baile Herculane,  pestera Closani.

Indicatii terapeutice: 

Boli ale aparatului locomotor (afectiuni reumatismale articulare degenerative, afectiuni reumatismale articulare inflamatorii, afectiuni reumatismale abrticulare, sechele dupa traumatisme ale aparatului locomotor ) afectiuni sistemului nervos periferic ( pareze, paralizii); afectiuni cronice ale aparatului respirator (bronsite, rinite, sinuzite, astm), afectiuni ginecologice cronice, diabet zaharat incipient, intoxicatii cu metale grele, boli digestive, afectiuni ale ochilor, sindrom supraponderal.

Contraindicatii: Boli acute, tumori, T.B.C., epilepsie, tulburari psihice, sindrom hemoragic.

Atractii turistice:Statiunea Semenic (40 km. de Resita) renumita pentru pârtii de schi, sporturi de iarna; Muzeul Dunarii din Moldova Noua, Muzeul Locomotivelor cu Abur în aer liber, Casa Memoriala General Dragalina din Caransebes; Excursii in Muntii Semenicului, Valea Cernei si Cheile Cernei; Orasul Drobeta Turnu Severin (Podul lui Traian, Muzeul Portile de Fier); excursie cu vaporul pe Dunare, orasul Targu Jiu; Manastirea Tismana; complexul Carstic Ponoare, statuia lui Hercule din bronz, baile Imperiale Romane, Baile Imperiale Austriece.

...............................................................................................................................

Plugarul, cât a fost de harnic, află de abia toamna. (Constantin Iordache)