joi, 29 octombrie 2020

IZVOARELE CARE ZAMISLESC LOCUL TAMADUITOR: STATIUNEA BAILE GOVORA

Istorie

Cu peste o sută de ani în urmă, stațiunea Băile Govora era locul cu cel mai curat aer din Europa, iar oamenii veneau aici să își trateze afecțiuni respiratorii, boli de piele și reumatism. Marile voci ale României au venit la Băile Govora pentru tratament. Primele descrieri amanuntite ale izvoarelor de la Govora dateaza din anul 1881 cand se descopera izvoare cu miros de pacura si petrol care rasar din margini de vai, cu paduri in mai multe culori de jur imprejur.
Fiind în perioada de dezvoltare a stațiunilor balneare din întreaga Europă, statul român a decis să dezvolte stabilimente pentru sănătatea oamenilor. Astfel a fost construit din lemn, primul stabiliment de băi, împreună cu alte trei hoteluri. 1910 este anul în care statul român a decis să concesioneze pentru 49 de ani zăcămintele de la Călimănești și de la Govora societății Govora Călimănești, al cărui capital majoritar aparținea familiei Brătianu.
Acesta a fost momentul dezvoltării Băilor Govora. Toata protipendada Bucurestilor si Europei se afla la Govora la bai, devenind de "bon ton" sa te afli aici in vacanta de cura. Efectul terapeutic al apelor minerale devine din ce mai cunoscut si cautat.

Prezent

Staţiunea Băile Govora este situată în judeţul Vâlcea, în zona depresionară subcarpatică din nord-estul Olteniei la o distanţă de 20 km. de Rm. Vâlcea, pe o derivaţie a şoselei către Horezu şi Tg. Jiu, în apropiere de Transalpina, pe valea pârâului Hinţa, la o altitudine de 330 – 380 m, într-o zonă de un farmec deosebit, cu dealuri împădurite cu fag, brad, stejar, molid şi salcâm, în suprafață de 370 ha.
Înființată în baza legii pentru exploatarea stațiunilor balneare ale statului promulgată prin DECRET REGAL ÎN 1909, Societatea Govora - Călimănești a avut un rol covârșitor în dezvoltarea Stațiunii Băile Govora, atât din punct de vedere turistic cât și edilitar. Prin amenajări de izvoare, drumuri, fântâni cu apă, poteci, construirea de vile și hoteluri, sanatoriul militar, terasamente, societatea a ajuns la apogeul dezvoltării ei din punct de vedere economic, o parte importantă din beneficiile obținute investindu-le în dezvoltarea stațiunii dovedind că fără aportul acesteia, localitatea Băile Govora nu ar fi reușit să evolueze în perioada interbelică până în prezent. Astăzi, Societatea Băile Govora SA deține un hotel unic de 4 stele, clădire de patrimoniu - Hotel Palace, un hotel cochet de 3 stele - Hotel Belvedere și un hotel de 2 stele - Hotel Parc. Băile Govora este atestată ca stațiune balneara de interes național şi european. Vegetaţia naturală dă pitorescul şi nota de particularitate a staţiunii, ceea ce face să fie căutată tot timpul anului de foarte mulţi turişti din ţară şi străinătate.

Hotel Palace ****

Parcul balnear din Govora, cel mai mare parc balnear din România cu o suprafață de aprox. 20 ha și alei cu o lungime totală de 5-6 km, a fost proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard în anul 1930, și este unic prin arhitectura sa specifică începutului secolului al XX – lea. Monument istoric proiectat de arhitectul francez Ernest Dornaud și construit de inginerii N.I. Brătescu și A. Puklicky în perioada 1910–1914, hotelul Palace de 4*, este situat în centru parcului din Băile Govora și are o capacitate de 245 locuri de cazare, repartizate pe 5 etaje astfel: 5 apartamente, 108 camere duble și 19 camere single printre care și spații special amenajate pentru persoane cu dizabilități. Hotelul are restaurant cu capacitate de 176 locuri, bar de zi cu 40 locuri, terasă de vară cu 100 locuri, boutique cu artizanat handmade, centru balnear propriu, centru SPA deschis și pentru turiști care nu sunt cazați în hotel, piscină exterioară de vară, loc de joacă pentru copii (exterior) și parcare proprie cu 80 locuri.

Hotel Belvedere ***

Renovat în anul 2005, astăzi hotelul Belvedere de 3* are o capacitate de 76 locuri de cazare repartizate pe 3 etaje astfel: 3 apartamente, 1 garsonieră, 17 camere twin și 17 camere matrimoniale. Toate camerele sunt dotate cu TV, cablu, măsuță de lucru, minibar, telefon, internet, baie proprie cu produse de îngrijire, feon și prosoape. Restaurantul hotelului are capacitate de 94 locuri, terasa de vară oferă 64 locuri, barul de zi 20 locuri; deasemeni hotelul are lift, parcare proprie gratuită, curte interioară, foișor și loc de joacă pentru copii. Baza de tratament proprie a hotelului dispune de cabinete medicale BFT pentru electroterapie, magnetoterapie, inhaloterapie, hidroterapie și kinetoterapie. Sala de conferință oferă 80 locuri și este dotată cu ecran de proiecție, videoproiector, birotică și acces la internet.

Hotel Parc **

Situat aproape de centrul oraşului, hotelul Parc de 2* are o capacitate de cazare de 176 locuri repartizate pe 5 etaje în 88 camere twin dotate cu TV, cablu, masuță de serviciu, baie proprie cu produse de îngrijire și prosoape. Restaurantul are capacitate de servire de 160 locuri, barul de zi – 20 locuri, terasa de vară oferă 60 locuri, deasemeni 2 lift-uri, servicii de internet în zona publică și parcare. Baza de tratament proprie a hotelului este cea mai mare baza balneo din Băile Govora. Dispune de cabinete medicale BFT, cabinete pentru electroterapie, magnetoterapie, inhaloterapie, hidroterapie, termoterapie, kinetoterapie și poate asigura tratament de prevenție și recuperare pentru 400 persoane/zi care pot veni la tratament în regim hotelier sau ambulatoriu (turiști din afara hotelului). 

 HOTEL OLTENIA ***

OFERTA TRATAMENT SI OFERTA ODIHNA

In perioada: 01.11-15.12.2020

1 camera pentru 2 adulti cazare 5 nopti/6 zile - Tarif: 1500 lei
1 garsoniera pentru 2 adulti cazare 5 nopti cu 6 zile - Tarif 1600 lei

Pachetul cuprinde:

  • cazare
  • pensiune completa meniu fix/ fisa cont 50 lei/zi

·         HOTEL BELVEDERE ***

In perioada: 01.11-20.12.2020

PACHET 5 NOPTI /6 ZILE
Camera dubla cu mic dejun - 930 lei/sejur
Camera dubla cu demipensiune - 1580 lei/sejur

·         HOTEL PALACE ****

OFERTA "IMUNIZARE BALNEARA DE TOAMNA"

In perioada: 01.11-20.12.2020

Tarif:1969 lei

Pachetul cuprinde:

  • 5 nopti cazare cu mic dejun inclus tva si taxa locala;
  • demipensiune (pranz sau cina cu meniufix - prestabilit)/persoana adulta;
  • examinare medicala de specialitate
  • 5 zile cu cura balneo (3 proceduri + 1 procedura BONUS/zi/pers)
  • Acces SPA(piscina, Jacuzzi, sauna umeda si sauna cu infrarosu, hammam, kneipp);
  • Parcare

Oferta este valabila cu intrare in ziua de duminica

·         HOTEL PARC **

In perioada:01.11-20.12.2020

1 camera pentru 2 adulti cazare 5 nopti/6 zile cu mic dejun inclus- Tarif: 784 lei
1 camera pentru 2 adulti cazare 5 nopti/6 zile cu demipensiune- Tarif: 11844 lei

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu