marți, 16 februarie 2021

Baile Felix – tratament si relaxare... naturala!

 


Descriere statiune: Cea  mai mare si mai cunoscuta statiune balneara din Romania, premiata international pentru apele sale termale inca de acum un secol, se repozitioneaza astazi pe harta serviciilor turistice ale continentului. Baile Felix, de 30 de ani prezenta pe piete tinta externe precum Germania, Austria, Israel sau alte tari nordice, este destinatia potrivita pentru tratament, intretinere, agrement dar si pentru intalniri de afaceri. Oferta programelor de tratament si de intretinere combina perfect metode moderne si traditionale in complexele balneare dotate cu aparatura de ultima generatie.

Datorita apei termale si bio-climatului de crutare, tratamentul si baile (chiar in aer liber), sunt posibile tot timpul anului. Strandurile Apollo si Felix, recent renovate, dispun de bazine cu apa termala operationale 12, respectv 5 luni din an.

Cea mai moderna baza de tratament si wellness dintr-o  statiune balneara romaneasca, cu echipamente medicale noi furnizate de lideri in domeniu, functioneaza din primavara 2007 in Complexul International.

Amplasament geografic: Statiunea este situata la altitudinea de 140 m, in partea de nord-vest a Romaniei, in Campia Crisurilor,judetul Bihor,  la zona de contact cu extremitatea vestica a dealurilor de la poalele Muntilor Padurea Craiului Cel mai apropiat oras si aeroport este Oradea (la 9 km).

Climat : adapostita de coline impadurite, are un climat sedativ, continental moderat, cu caracter de crutare ; ierni blande si veri lipsite de calduri excesive.Temperatura medie anuala este de 10.6 grade celsius.Precipitatiile reduse (650 mm anual), vanturile slabe si predominante din nord si S-E, temperaturi vara de 22 grade C si iarna de 10 grade C.

Factori naturali de cura: Ape minerale termnale, cu o temperatura cuprinsa intre 41-49 grade Celsius. Din punct de vedere al compozitiei chimice, ele sunt bicarbonate, sulfate, calcice, sodice, silicoase, oligominerale; namolul terapeutic fosil este folosit sub forma de impachetari sau bai.

Atractii turistice: Baile Felix se arata ca o reconfortanta oaza de verdeata ; lac termal cu nuferi, rezervatie naturala botanica ; Oradea; Muzeul Tarii Crisurior, Manastirea Ortodoxa Sfanta Cruce; Pestera Ursilor (86 km de Oradea), Baile 1 Mai (2 km de Baile Felix), Stana de Vale, Pesterile din muntii Apuseni, Biharea (vestigiile cetatii Biharea, centru politic al voievodatului lui Menumorut; sec. al X - lea).

Indicatii terapeutice: Afectiuni reumatismale inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, stari dupa reumatism articular acut); afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara insotita sau nu de cervicobrahialgii, lomsciatalgii, artroze, poliartroze); afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, periartrita scapulohumerala etc.); afectiuni postraumatice (redori articulare postraumatice, stari dupa operatii pe articulatii, muschi si oase, stari dupa fracturi, entorse, luxatii); afectiuni neurologice centrale si periferice (hemipareze la minimum 6 luni de la data aparitiei, parapareze la minimum 3 luni dupa mielite, dupa operatii de maduva, dupa traumatisme vertebrale, diverse pareze si paralizii); afectiuni ginecologice (metroanexite cronice, tulburari minore de pubertate sau de menopauza); afectiuni asociate (boli metabolice si de nutritie, boli endocrine).

Contraindicatii: Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, boli psihice.

Tipuri de proceduri si instalatii de tratament: Instalatii pentru bai calde cu apa minerala termala in cazi si bazine, cu posibilitati de kinetoterapie si elongatii subacvale; instalatii pentru aplicatii calde cu namol, instalatii pentru tratamente ginecologice cu ape minerale termale si namol cald; buvete pentru cura interna cu apa minerala; instalatii complexe de electro si hidro terapie; instalatii cu aerosoli si hidroterapie; instalatii de aerosoli si inhalatii; bazine in aer liber cu apa minerala termala, unele cu functionare permanenta, indiferent de anotimp; Sali de gimnastica medicala; masaj medical, bai de lumina, sauna, cosmetica.

…………………………………………………………

Va puteti caza in Baile Felix la oricare din hotelurile: Mures 2 *, Crisana 2*, Termal 3*, Nufarul 3*, Poienita 3*, International 4*, Lotus Therm 5* sau la pensiuni.

Pachetul minim de tratament este de la 5 nopti si costa de la 2150 lei 5 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) si tratament pentru 2 persoane.

………………………………………………………….

AGENTIA GORJ TURISM – TARGU-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; 0253 22 74 35; 0745 30 44 77.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu