luni, 15 februarie 2021

COVASNA - ,,Statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate’’

 



Descriere statiune: Primele cure balneare la Covasna au fost organizate in secolul al XIX-lea: apa minerala scoasa din fantani era turnata in cazi de lemn si incalzita cu pietre fierbinti. Mofetele erau, de fapt, niste gauri mari in pamant, cu scari, in care pacientul intra cu tot corpul lasandu-si doar capul afara, in aer liber.  Astazi Covasna are o baza de tratament moderna la care vin, in orice perioada a anului, cei care prefera  o terapie naturala impotriva afectiunilor cardiovasculare. De altfel ,, Statiunea inimii” este renumita pentru abundenta, varietatea si valoarea deosebita a factorilor de cura naturali. Dupa o sedere la Covasna, in care beneficiezi de aerul puternic ozonat din Valea Zanelor – un leac excelent impotriva stresului – si de tratamentul complex din bazele statiunii, vei pleca refacut din statiunea numita ,,mina de aur a Transilvaniei”.

Amplasament geografic: Covasna este situata la o altitudine de 564 m., la contactul versantului estic al Muntilor Vrancei cu Depresiunea Barsei, la 31 km. de Sfantu Gheorghe si 60 km. de Brasov.

Factori naturali de cura: Ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, hipotone si hipertone; mofete continand, in proportie de 80-90%, dioxid de carbon; bioclimat sedativ de crutare.

Climat: caracteristic depresiunior subalpine, cu veri racoroase si ierni reci.temperatura medie anuala este de 7 grade celsius.

Indicatii terapeutice:  

Afectiuni cardiovasculare (arteriopatii, cardiopatii cronice ischemice, hipertensiune arteriala, valvulopatii, sechele postaccidente vasculare cerebrale, boli cronice ale venelor);

Boli dermatologice (psoriazis, eczeme cronice, afectiuni alergice cutanate); boli ale tubului digestiv si ale glandelor anexe (gastrite cronice hipo- si hiperacide, boala ulceroasa, litiaza biliara); boli endocrine (boala Basedow, hipertiroidism); boli ginecologice (metroanexite, sterilitate, amenoreea, hipomenoreea ); boli ale aparatului locomotor (afectiuni articulare, poliartrita reumatica, artroza, discopatii lombare, spondilita); boli de nutritie ; afectiuni asociate procesului de imbatranire.

Contraindicatii: Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, boli psihice, boli de natura tuberculoasa, sarcina normala peste 3 luni.

Tipuri de proceduri si instalatii de tratament: Bai carbogazoase; mofete; electroterapie: curenti diadinamici, neuroton, ultrasunete, magnetodiaflux, unde scurte, aerosoli; hidroterapie: bai galvanice, dus masaj, dus subacval, masaj subacval cu jacuzzi, afuziuni; termoterapie: impachetari cu parafina; kinetoterapie: masaj uscat, gimnastica medicala si de intretinere in sala de gimnastica.

Atractii turistice:Valea Zanelor (popas turistic, parc dendrologic); Voinesti (port popular traditional, porti sculptate); ruinele Cetatii Vapa (sec. XIV); planul inclinat (o instalatie ingenioasa construita inainte de 1899 ce asigura transporul materialelor fara motor), monumentul ostasului roman, biserica ortodoxa, Dalnic-monument de arhitectura populara.

…………………………………………....................

Va puteti caza in Covasna  la oricare din hotelurile: Montana 2*, Cerbul 3*, Caprioara 3*, Covasna 3*/ 4*, Clermont 4* sau la pensiuni; tarifele pornesc de la 809 lei/pachet/persoana pentru 7 nopti cazare + pensiune completa meniu  fix + tratament 18 proceduri/persoana/sejur pe baza de bilet de trimitere de la medic si card de sanatate activat.

………………………………………………………

 AGENTIA GORJ TURISM – TARGU-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; 0253 22 74 35; 0745 30 44 77.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu