miercuri, 29 septembrie 2021

SINAIA - ,, Perla Carpatilor’’



 Descriere statiune: Statiunea Sinaia este supranumita si ,,Perla Carpatilor” pentru peisajele superbe si pentru conditiile deosebite mai ales pentru sporturile de iarna. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie.Numita dupa Muntele Sinai, aici, la statiune domina frumusetea si linistea. In centrul statiunii Sinaia, la sud de hotel Montana, se afla telefericul.De aici se poate porni intr-o calatorie cu telefericul pana in varful muntelui, de unde se poate admira intreaga panorama a statiunii.

Amplasament geografic: Statiunea Sinaia este asezata pe valea superioara a Prahovei, in plina zona carpatica, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, pe platoul care coboare spre valea Prahovei, pe malul drept al Raului Prahova, in partea de sud-est a Muntilor  Bucegi (700-2000 m alt.). Ea se afla la o distanta de 122 km de capitala tarii, si la 49 km de Brasov. Orasul, dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor, se intinde in partea de nord la locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, iar spre sus, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.

Climat: iernile sunt lipsite de geruri, verile sunt racoroase.Temperatura medie anuala este de 6,5 grade celsius.Media precipitatiilor anuale se cifreaza la circa 950 mm/an.Stratul de zapada persista din noiembrie pana la sfarsitul lunii martie.

Factori naturali de cura: Bioclimat tonic, stimulant, caracterizat printr-o presiune atmosferica relativa joasa, aer curat, lipsit de praf si alergeni, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, apa minerala sulfuroasa, oligominerala.

Atractii turistice: Muzeul Peleş, Pelişor, Mănăstirea Sinaia, Muzeul Bucegi: bebele, Sfinxul, Crucea Caraimanului, Schitul din Pestera Ialomicioara, Cazinoul Sinaia, Casa Memorială G. Enescu; practicarea sporturilor de iarnă, transport pe cablu (teleschi, telescaun, baby-ski) cota 1.400; drumeţii pe potecile marcate cu ghid monitor; şcoala de schi.

Indicatii terapeutice:Nevroza astenica; afectiuni endocrine; unele boli profesionale; afectiuni ale aparatului respirator si locomotor, hipertensiune arteriala, tulburari ale circulatiei periferice si cerebrale, boli reumatismale cronice neevolutive, afectiuni cronice de neuron periferic.

Contraindicatii:Boli psihice decompensate, boli acute febrile, T.B.C pulmonar, cancer, reumatism acut inflamator.

Tipuri de proceduri si instalatii de tratament:

Instalatii de electro- si hidroterapie, instalatii pentru aerosoli, masaj medical, sala de cultura fizica medicala; hidroterapie, elecroterapie, ultraviolete, ultrasunete, impachetari cu parafina, gimanstica medicala si recuperare functionala, cura antitress, cura de infrumusetare faciala si corporala, cura de slabire.

Partii de ski:Ski fond - partia de pe Platoul Bucegi, cu o lungime de 8 km si o diferenta de nivel de 100 m; partia "Drumul Vechi - Cota 1300", pentu sanius, cu o lungime de 300 m, o diferenta de nivel de 60 m si pista de bob ;  "Furnica - Sinaia",  partie amenajata pentru competitii,  cu o lungime de 1500 m si o diferenta de nivel de 30m.

Se pot practica si bob si sanie - concursuri de bob, sanie si skeleton se desfasoara pe o partie speciala, situata in partea de vest a statiunii, spre soseaua ce urca la Hotelul Alpin - Cota 1400. Partia are o lungime de 1500 m.

 

Va puteti caza in Sinaia la oricare din hotelurile: International, Mara, Rina Cerbul, Rina Sinaia, Belvedere, Anda, Palace, Carpathia, Regina, pensiuni: Boema, Vila Camelia, Casa Noastra, precum si alte locatii la tarife de la 450 lei/camera dubla pentru 2 persoane, 3 nopti cazare.

 

AGENTIA GORJ TURISM – TG-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; www.gorjtourism.ro

marți, 28 septembrie 2021

HOTEL INTERNATIONAL **** - odihna si relaxare



Hotelul: este situat central, in statiunea Baile Felix si dispune de 213 spatii de cazare repartizate pe 11 etaje.

Camere: sunt amenajate elegant si sunt dotate cu: baie proprie cu dus, aer conditionat, telefon, TV, minibar, acces internet, seif, balcon si incalzire centrala.

Facilitati: bar de zi, baza de tratament (instalatii si proceduri de hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, elongatii, inhalatii-aerosoli, masoterapie si sauna), centrul wellness (sauna, solar, fitness), sali de conferinte (20, 100 si 200 locuri), 2 piscine interioare, 3 piscine exterioare, salon cosmetica, schimb valutar, magazin, safe la receptie, acceptare carti de credit, schimb valutar, servicii de spalatorie, curatatorie si parcare.

Tratamentul balnear se acorda pentru minimum 5 zile si include consultatia medicala initiala si 3 proceduri/zi lucratoare, cu exceptia zilelor de sambata, duminica si a sarbatorilor legale; procedurile corespunzatoare zilelor exceptate se reprogrameaza in zilele lucratoare. 

 

Tarifele pornesc de la 2700 lei/pachet/ camera dubla pentru 5 nopti cazare cu demipensiune si tratament, pentru 2 persoane.

 

AGENTIA GORJ TURISM – TG-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; www.gorjtourism.ro 

luni, 27 septembrie 2021

Hotel Oltenia din Baile Govora – tot confortul unui sejur placut!

 

 


 Hotelul Oltenia va sta la dispozitie cu  49 garsoniere ***, 70 camere duble ***, 46 camere duble** si cu o sala de conferinte cu o capacitate de 100 de locuri.

 

Tarifele pornesc de la 1500 lei/persoana, loc in camera dubla, pachet 5 nopti cazare cu pensiune completa meniu fix si tratament 3 proceduri/zi de luni pana sambata.

 

AGENTIA GORJ TURISM – TG-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; www.gorjtourism.ro

vineri, 24 septembrie 2021

HOTEL DOMOGLED din Baile Herculane – placerea de a calatori!

Recomandat pentru: odihnă, tratament balnear, conferinte, cantonamente sportive

Localizare: Hotelul Domogled*** este amplasat în centrul stațiunii Băile Herculane, la mică distanță de principalele punctele de interes din stațiune, reprezentând locația ideală pentru tratament, spa, afaceri sau relaxare.

Capacitate: 276 locuri în 134 camere cu 2 locuri (camere cu balcon și fără balcon) și 4 apartamente
Număr etaje: 7
Număr lifturi: 2

Dotarea camerelor: baie/duş, TV cablu, minibar, paturi twin/matrimoniale, internet wireless.

Check-in / Check-out:
Ora de începere a sejurului (check-in) : ora 14:00 în ziua sosirii.
Ora de eliberare a camerei (check-out) : ora 10:00 în ziua plecării.

Restaurante/Baruri: Restaurantul hotelului situat la etajul 1 are o capacitate de 180 locuri. Pot fi servite meniuri tradiționale și internaționale, in regim bufet suedez sau a la carte.
Barul de zi, cu terasă, are o capacitate de 100 de locuri și este situat la parterul hotelului, în zona de lobby.

Modul de servire a mesei: a la carte sau meniu prestabilit (meniu fix/ bufet suedez)

Servicii fără plată acordate turiştilor: acces la piscina interioarã clienților cazați; informații privind prestarea unor servicii; orarul mijloacelor de transport; trezirea clienților la ora solicitatã; pãstrarea obiectelor de valoare; internet Wi-Fi gratuit; transmiterea de mesaje; predarea corespondenței turiștilor; acordarea de medicamente și materiale sanitare de prim ajutor în caz de accidente; pãstrarea bagajelor; comenzi taximetre;

Servicii cu plată acordate turiştilor: jacuzzi, saună, scaun masaj, tenis de masã, biliard, închirieri biciclete, vânzări de mărfuri şi articole de strictă necesitate, spălat, curăţat şi călcat  îmbracăminte/lenjerie, parcare (privată).

Accesul cu animale de companie: nu este permis.

Baza de tratament: se află în incinta hotelului.

Proceduri şi tratamente: băi cu ape minerale termale sulfuroase şi cu ape minerale termale clorurosodice atât în căzi, cât şi în bazine, cu posibilități de kinetoterapie; inhalaţii cu aerosoli; inhalaţii cu ape minerale; electro şi hidroterapie; săli de gimnastică medicală, masaj medical; kinetoterapie.Tratamentele sunt efectuate sub supravegherea personalului  medical.

 

La tarife de la 1065 lei/pachet/persoana aveti incluse 7 nopti cazare – loc in camera dubla fara balcon -  pensiune completa bufet suedez si tratament 15 proceduri cu bilet de trimitere.

 

 

AGENTIA GORJ TURISM – TG-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; www.gorjtourism.ro 

joi, 23 septembrie 2021

Hotel Stogu 3* din Baile Olanesti - ,,o oaza de liniste si sanatate''!

 



Va puteti caza in Baile Olanesti la Hotelul Stogu 3*, o locatie curata care imbina armonios calitatea, rafinamentul, dar si servicii de tratament eficiente.

La tariful 1920 lei/camera dubla pentru 2 persoane aveti incluse:

-6 nopti cazare;

-Masa (pensiune completa-meniu fix diferentiat pe diete sau bonuri  valorice in sistem „a la carte” in cadrul restaurantului hotelului cu circuit deschis );

-Tratament (consultatie medicala, 2 proceduri/persoana/zi);

-Crenoterapie (cura de ape minerale).

Fie vara, fie iarna, Hotelul Stogu va ofera servicii de calitate la preturi accesibile si va invita sa pasiti in aceasta ,,oaza de liniste si sanatate''!


AGENTIA GORJ TURISM – TG-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; www.gorjtourism.ro


miercuri, 22 septembrie 2021

BAILE GOVORA - ,,statiunea tineretii''...

 


Descriere statiune: Govora este o statiune de importanta nationala deschisa in toate anotimpurile renumita pentru variatatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf (pentru cure externe) si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu, putin sulf (pentru cure interne) cunoscute si utilizate inca din 1866. Statiunea poate primi peste 1400 turisti pe serie in tot timpul anului, din baza de agrement nelipsind terenurile de sport (fotbal si tenis) , sala de spectacole, discoteci si baruri.

Amplasament geografic: Statiunea este situata la o altitudine de 360 m, in bazinul subcarpatic din nord-estul Olteniei, pe valea raului Hinta, la 20 km de Ramnicu Valcea.

Climat : continental moderat, cu influenta mediteraneeana cu veri racoroase si ierni blande.temperatura medie anuala este de 11,2 grade celsius.vanturile sunt foarte rare, iar regimul precipitatiilor este moderat – 800 mm/an.

Factori naturali de cura: Ape minerale clorurate-sodice, iodurate, bromurate, sulfuroase, slab bicarbonatate, hipotone; Apele izvoarelor, slab mineralizate, sunt caracterzizate printr-o concentratie mica de hidrogen sulfurat si clor, bogate in bicarbonati ; namol mineral sapropelic de la Ocnele Mari; bioclimat de crutare.

Atractii turistice:Parcul cu specii de plante specifice climatului mediteranean; Manastirea Horezu (1963); Pestera Pologragi; Manastirea Govora, Defileul Oltului Turnu-Rosu – Cozia; Muzeul satului valcean din Bujoreni.

Indicatii terapeutice:  

Afectiuni respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice, enfizem pulmonar, pneumopatii microbiene sau virale, rinite, sinuzite, faringite etc.); afectiuni degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze); afectiuni reumatice articulare (tendonite, periatrite scapulohumerale); tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale (pareze usoare, sechele dupa poliomelite etc.); disfunctionalitati post-traumatice si boli asociate (ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive, urinare),afectiuni neurologice periferice si centrale, afectiuni asociate

Contraindicatii: Boli infecto-contagioase, boli venerice tumori maligne, hemoragii, sarcina incepand cu luna a 3-a, boli psihice, boli de natura tuberculoasa.

Tipuri de proceduri si instalatii de tratament:Bai calde  cu ape minerale iodurate si sulfuroase, bai cu esenþa de brad, bai cu bioxid de carbon, impachetari cu namol cald , pneumoterapie,  aerosoli, electroterapie, hidroelectroterapie, kinetoterapie, masaj, masaj subacval,  cure interne cu apa minerala, cura de teren, solarium.

Atractii turistice : colectia de arheologice si arta ’’Gheorghe Petre’’, manastirile Arnota, Bistrita, Turnu, Stanisoara, Cornetu, Govora, Horezu ; defileul Oltului : Turnu Rosu – Cozia. 

 

Va puteti caza la Baile Govora la: Hotel Oltenia 3*, Hotelul Palace 3/ 4*, Hotel Belvedere 3* la tarife de la 1500 lei/persoana, loc in camera dubla, pachet 5 nopti cazare cu pensiune completa meniu fix si tratament 3 proceduri/zi de luni pana sambata.

 

AGENTIA GORJ TURISM – TG-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; www.gorjtourism.ro