miercuri, 29 septembrie 2021

SINAIA - ,, Perla Carpatilor’’



 Descriere statiune: Statiunea Sinaia este supranumita si ,,Perla Carpatilor” pentru peisajele superbe si pentru conditiile deosebite mai ales pentru sporturile de iarna. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie.Numita dupa Muntele Sinai, aici, la statiune domina frumusetea si linistea. In centrul statiunii Sinaia, la sud de hotel Montana, se afla telefericul.De aici se poate porni intr-o calatorie cu telefericul pana in varful muntelui, de unde se poate admira intreaga panorama a statiunii.

Amplasament geografic: Statiunea Sinaia este asezata pe valea superioara a Prahovei, in plina zona carpatica, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, pe platoul care coboare spre valea Prahovei, pe malul drept al Raului Prahova, in partea de sud-est a Muntilor  Bucegi (700-2000 m alt.). Ea se afla la o distanta de 122 km de capitala tarii, si la 49 km de Brasov. Orasul, dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor, se intinde in partea de nord la locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, iar spre sus, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.

Climat: iernile sunt lipsite de geruri, verile sunt racoroase.Temperatura medie anuala este de 6,5 grade celsius.Media precipitatiilor anuale se cifreaza la circa 950 mm/an.Stratul de zapada persista din noiembrie pana la sfarsitul lunii martie.

Factori naturali de cura: Bioclimat tonic, stimulant, caracterizat printr-o presiune atmosferica relativa joasa, aer curat, lipsit de praf si alergeni, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, apa minerala sulfuroasa, oligominerala.

Atractii turistice: Muzeul Peleş, Pelişor, Mănăstirea Sinaia, Muzeul Bucegi: bebele, Sfinxul, Crucea Caraimanului, Schitul din Pestera Ialomicioara, Cazinoul Sinaia, Casa Memorială G. Enescu; practicarea sporturilor de iarnă, transport pe cablu (teleschi, telescaun, baby-ski) cota 1.400; drumeţii pe potecile marcate cu ghid monitor; şcoala de schi.

Indicatii terapeutice:Nevroza astenica; afectiuni endocrine; unele boli profesionale; afectiuni ale aparatului respirator si locomotor, hipertensiune arteriala, tulburari ale circulatiei periferice si cerebrale, boli reumatismale cronice neevolutive, afectiuni cronice de neuron periferic.

Contraindicatii:Boli psihice decompensate, boli acute febrile, T.B.C pulmonar, cancer, reumatism acut inflamator.

Tipuri de proceduri si instalatii de tratament:

Instalatii de electro- si hidroterapie, instalatii pentru aerosoli, masaj medical, sala de cultura fizica medicala; hidroterapie, elecroterapie, ultraviolete, ultrasunete, impachetari cu parafina, gimanstica medicala si recuperare functionala, cura antitress, cura de infrumusetare faciala si corporala, cura de slabire.

Partii de ski:Ski fond - partia de pe Platoul Bucegi, cu o lungime de 8 km si o diferenta de nivel de 100 m; partia "Drumul Vechi - Cota 1300", pentu sanius, cu o lungime de 300 m, o diferenta de nivel de 60 m si pista de bob ;  "Furnica - Sinaia",  partie amenajata pentru competitii,  cu o lungime de 1500 m si o diferenta de nivel de 30m.

Se pot practica si bob si sanie - concursuri de bob, sanie si skeleton se desfasoara pe o partie speciala, situata in partea de vest a statiunii, spre soseaua ce urca la Hotelul Alpin - Cota 1400. Partia are o lungime de 1500 m.

 

Va puteti caza in Sinaia la oricare din hotelurile: International, Mara, Rina Cerbul, Rina Sinaia, Belvedere, Anda, Palace, Carpathia, Regina, pensiuni: Boema, Vila Camelia, Casa Noastra, precum si alte locatii la tarife de la 450 lei/camera dubla pentru 2 persoane, 3 nopti cazare.

 

AGENTIA GORJ TURISM – TG-JIU, ZONA GARII, LA STEAGURI

0723 38 73 73; www.gorjtourism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu