luni, 30 noiembrie 2020

Eforie Nord

 

,,Pe faleze superbe intalniti tinerete fara batranete"!


Este a doua statiune ca marime de pe litoralul romanesc fiind situata la 14 km de Constanta. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietatile curative ale namolului, astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear. Statiunea are o larga deschidere spre mare si o faleza de peste 30 m inaltime. Plaja de peste 3 km lungime are si portiuni ce ating 100 m in inaltime.

Baza de tratament functioneaza pe tot timpul anului, spatiile de cazare fiind incalzite in perioada rece. Exista 3 centre prinicipale de tratament deschise tot timpul anului: Sanatoriul  Balnear Efosan (GRAND) unul din cele mai vechi asezaminte pentru tratarea diferitelor afectiuni prin metode naturale (bai, aerosoli, namol de Techirghiol), Baza  de Tratament a Complexului Britania (fostul complex Steaua de Mare, Delfinul si Meduza) si Centrul SPA al Hotelului Europa care este unul din cele mai moderne si bine dotate centre din Romania. De asemenea mai exista cateva centre de tratament mai mici fie la unele hoteluri cum ar fi Hotel Petrolul si Hotel Traian, fie la diverse policlinici particulare care ofera servicii bune. Posibilitatile de agrement sunt reprezentate de o multime de restaurante, terase, baruri, discoteci. Remarcam restaurantul Nunta Zamfirei  cu o traditie de 25 ani care ofera un program unic in Romania (programul respecta obiceiurile si meniul unei nunti traditionale romanesti, in acompaniamentul unei formatii de cantareti de muzica populara) foarte in voga multi ani in urma, acum ceva mai putin datorita gusturilor noii generatii de tineri mai putin atrase de valorile traditionale autentice  si de muzica populara.

Cel mai apropiat oras: Constanta 14 km, Bucuresti 245 km, Targu-Jiu 565 km. Cel mai apropiat aeroport: Mihail Kogalniceanu 32 km.

Cai de acces: rutier: Eforie Nord se afla la 14 km sud de Constanta pe DN 39 (E87); 29 km nord de Mangalia; feroviar: 14 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, statia CFR Eforie Nord; aerian: Bucuresti - Constanta (aeroportul Mihail Kogalniceanu) apoi curse auto pana in statiune.

Obiective turistice in zona: Cetatea Calatis, Cetatea Histria, Cetatea Tomis, Delfinariul din Constanta, Muzeul de Arta, Farul Genovez, Muzeul Marinei Romane, Monumentul Adamclisi, Delta Dunarii, Edificiul Roman cu Mozaic, Lacul Belona , Lacul Techirghiol



Factori de cura: Apa sarata a lacului Techirghiol, apa marii, namol sapropelic extras din lacul Techirghiol, bioclimat marin bogat in aerosoli salini si radiatie solara cu efect stimulativ asupra organismului.

 

Băile Reci – Atracția principală a stațiunii o reprezintă „Băile Reci” cu nămolul de Techirghiol. Nămolul sapropelic, cu o consistenţă păstoasă, bogat în coloizi minerali şi organici, cu o mare capacitate hidro şi termopexică, are calităţi ce îl situează pe primele locuri din Europa din punct de vedere al eficacităţii terapeutice, acţionând atât prin factorii săi fizici cât şi prin componentele sale chimice, aşa cum demonstrează studiile de absorbţie cu izotopi radioactivi. Zeci de afecţiuni îşi găsesc vindecarea datorită tratamentelor care au la bază mâlul din această zonă. „Strămoşii” nămolului sapropelic sunt alga Cladofora şi crustaceul Artemia salina, care, prin degradare, produc o substanţă neagră ca păcura şi cu proprietăţi de excepţie. Nămolul, folosit în toate bazele de tratament existente pe litoral, este natural, extras de pe fundul lacului ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare. Stratul de mâl negru, a cărui grosime depăşeşte o jumătate de metru, are o consistenţă păstoasă, fiind foarte bogat în coloizi minerali şi organici, cu o mare capacitate hidro şi termopexică, adică înmagazinează uşor căldura.
Din punct de vedere al eficacităţii terapeutice şi al impactului factorilor fizici, dar şi al componentelor chimice, nămolul sapropelic de Techirghiol se situează pe primele locuri în Europa. Pentru conservarea şi refacerea pe cale naturală, acesta se scurge înapoi în lac, printr-o reţea specială, după ce este folosit în bazele de tratament.

Indicaţii terapeutice. Tratamentul afecţiunilor reumatice, atât al celor inflamatorii, cât şi degenerative, primează în serviciile de balneofizioterapie de pe Litoral. Afecţiunile reumatismale beneficiază de remedii complexe, cu efecte termice, mecanice, chimice, imunostimulatorii şi de reechilibrare neurovegetativă. Tratamentele sunt minuţios structurate pe cele trei scopuri principale ale terapiei – profilactic, curativ şi recuperator, adresându-se mai multor afecţiuni precum: reumatismale de tip inflamator, reumatismale degenerative, sechele posttraumatice (ale muşchilor, pielii şi osului) şi ale sistemului nervos central şi periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroză multiplă şi Parkinson). De asemenea, pot fi ameliorate boli ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundară, tulburări funcţionale), dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii), vasculare periferice (ischemie, insuficienţă circulatorie), dar şi alte afecţiuni asociate.


Cazare Eforie Nord



Hotel Ovicris Selena 2* Intrare 14.06.2021-6 nopti/2 adl - 605 lei

                                                 02.07.2021-6 nopti/2 adl - 780 lei

                                                 14.07.2021-6 nopti /2 adl - 975 lei

                                                 01.08.2021-6 nopti/2 adl - 1210 lei


Hotel Apollo 3*  


                          Intrare 14.06.2021-6 nopti/2adl - 740 lei  

                                      02.07.2021-6 nopti/2 adl - 940 lei

                                      14.07.2021-6 nopti/2adl - 1580 lei cu MD

                                      01.08.2021-6 nopti/2 adl -1710 lei cu MD


Relatii si rezervari - Agentia Gorj Turism - Zona Garii

Telefon:0253 22 74 35; 0745 30 44 77 , 0723 38 73 73


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu