marți, 3 noiembrie 2020

City Break in Ploiesti

 

PLOIESTIUL este o sursa importanta de obiective turistice a caror valoare, cred ca este inca putin cunoscuta de bucuresteni si chiar si de catre ploiesteni. In plus, apropierea de obiectivele turistice din zona viticola Dealu Mare, de pe Valea Prahovei si a Doftanei, de la Campina, Valenii de Munte, Filipesti, ii sporesc si mai mult valoarea acestui oras.

Pentru a extrage esenta “Capitalei aurului negru” va recomand sa va opriti in centru, unde sa vizitati principalele obiective turistice: Muzeul Casa de Targovet- care este preferatul meu, Muzeul Petrolului- in care sa descoperiti contributia romanilor la sectorul petrolier, Muzeul Ceasului- cu instrumentele de masura ale unor mari personalitati romane, Muzeul de Arta- un templu cultural al orasului, Muzeul I.l Caragiale, Muzeele de Istorie si de Stiinte ale Naturii. Apoi sa luati masina si sa mergeti spre alte obiective istorice interesante: Biserica Domneasca unde s-a descoperit sabia domnitorului Matei Basarab, Biserica Sfanta Vineri pictata de Gheorghe Taattarescu, Conacul Stere din Bucov, Troita lui Nicolae Iorga din Strejnicu si Manastirea Turnu din Targsoru Vechi.

 Oraşul Ploieşti este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, datorită cetăţilor şi zidurilor medievale, care creează o atmosferă de poveste. În plus, Ploieştiul este o sursă bogată în obiective turistice şi este situat în apropiere de Valea Prahovei şi a Doftanei, dar şi de Vălenii de Munte, aşa că toate aceste destinaţii vecine sunt un plus pentru turişti. Iar pentru cei care vor să rămână în centrul oraşului, am pregătit o serie de obiective care merită vizitate în Ploieşti!

“Capitala aurului negru” a fost dezvoltata pe o mosie a lui Mihai Viteazul si a dat la jumatatea anilor 1800 prima rafinarie de titei din lume.

Pentru istoria orasului in domeniu am vizitat in Ploiesti unicul MUZEUL AL PETROLULUI din tara si unul dintre putinele din lume. Aici am vazut brevete de inventie ale inventatorului roman Lazar Edeleanu- cel care a descoperit procesul de rafinare al petrolului si ale lui Valeriu Patriciu- tatal lui Dinu Patriciu, primul roman cu doctorat in geofizica, caruia ii datoram descoperirea mai multor zacaminte de petrol si gaze din Romania. Am mai vazut evolutia instalatiilor de foraj si am descoperit istoria extragerii petrolului la noi in tara, undeacesta s-a folosit inca de pe vremea dacilor, fiind gasit la suprafata pamantului. Apoi a fost folosit de romanii cuceritori, care i-au dat si numele pe care-l folosim astazi, “petroleum”.

 

Muzeul Ceasului
Muzeul Ceasului este unul muzeu unic în România, aşa că dacă ajungi în Ploieşti, trebuie neapărat să îl vizitezi. Aici vei găsi o mulţime de ceasuri care au aparţinut unor personalităţi precum Constantin Brâncoveanu, Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Ion Luca Caragiale, Nicolae Iorga şi mulţi alţii. Toate exponatele sunt de colecţie şi provin din perioade istorice diferite, aşa că muzeul chiar merită vizitat.


 

Cramele din Ploieşti
Atunci când vine toamna, este o ocazie perfectă de a vizita cramele din apropierea oraşului Ploieşti. Vei savura cele mai rafinate vinuri, vei asculta poveştile localnicilor şi vei putea gusta cei mai delicioşi struguri. Printre cele mai populare crame se numără Crama Budureasca, Conacul Urlăţeanu, Domeniile Tohani, Conacul Bellu şi Crama Rotenberg.

Oraşul Ploieşti este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, datorită cetăţilor şi zidurilor medievale, care creează o atmosferă de poveste. În plus, Ploieştiul este o sursă bogată în obiective turistice şi este situat în apropiere de Valea Prahovei şi a Doftanei, dar şi de Vălenii de Munte, aşa că toate aceste destinaţii vecine sunt un plus pentru turişti. Iar pentru cei care vor să rămână în centrul oraşului, am pregătit o serie de obiective care merită vizitate în Ploieşti!

Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova


Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova este amplasat în Str. Toma Caragiu nr. 10. Clădirea în care funcționează muzeul istoriei prahovene a fost construită în stil neoclasic după planurile arhitectului Al. Orăscu, autorul proiectelor Universității din București, a Librăriei Academiei, etc. Grație valențelor sale artistice și istorice, clădirea se înscrie în categoria monumentelor de arhitectură din România. De la punerea pietrei de fundație la 31 mai 1865 și finisare în 1867 și până în 1970, data la care a devenit adăpost al muzeologiei prahovene, aici au funcționat instituții de învățământ de prestigiu, începând cu primul gimnaziu ploieștean – “Sf. Petru și Pavel”, din timpul domniei lui Al. I. Cuza. În decursul timpului clădirea a fost de mai multe ori restaurată, fiecare intervenție fiind marcată de grija pentru conservarea caracteristicilor inițiale ale monumentului. Ultima restaurare, de mare amploare, a avut loc între anii 1990 și 1995. Cu acest prilej, respectându-se cu rigurozitate personalitatea arhitecturală a monumentului, clădirea a beneficiat de consolidările și modernizările cerute de noua concepție tematică a Expoziției permanente.

 Muzeul National al Petrolului

 Muzeul Național al Petrolului a fost inaugurat la 8 octombrie 1961, ca urmare a sărbătoririi centenarului industriei petroliere românești, în 1857. Este singurul muzeu de acest fel în țară și printre puținele din Europa. Găzduit de un frumos edificiu care a permis amenajarea unor săli și cu o curte care a fost transformată într-o expoziție în aer liber.
Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese în 1961, la peste 8.000 în 1994. Este singurul muzeu de acest gen din România, înființarea sa la Ploiești fiind o recunoaștere a statutului orașului în cadrul industriei petroliere din țara noastră.
 

  Cazare:

Hotelul Albert 3* este găzduit de o clădire construită în 2013 şi oferă unităţi de cazare cu aer condiţionat şi acces la internet Wi-Fi, un restaurant à la carte şi parcare privată gratuită.
Toate camerele au TV LCD cu canale prin cablu, telefon şi o baie privată cu duş, articole de toaletă gratuite, uscător de păr şi papuci. Unele unităţi includ şi un balcon.
Tarif incepand de la 220 lei/noapte/camera dubla, cazare cu mic dejun, 2 adulti.
 
 
Rezervari la Agentia Gorj Turism - 0253 22 74 35; 0745 30 44 77 si pentru urgente 0723 38 73 73.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu